Sağlık Bakanlığı Koronavirüs'ün yayılmasının önlenmesine yönelik olarak Bilim Kurulu Toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası yapılan açıklamalarda Bakan Koca, en önemli bilim kurulu toplantısı yapıldığını açıkladı. Vaka sayıları da açıklandı. Can kaybı 92 oldu. Bugünkü test sayısı ise 7.533 olarak açıklandı. Vaka sayısı ise 2069 olarak açıklandı. Önümüzdeki günlerde test sayısının artacağı açıklandı.

Sağlık Bakanlığında görev alan persnellere ek ödeme müjdesi verilmişti. Bu ödemler yardımcı personellere de yapılacak mı? Bu konuda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Koca ayrıca testi pozitif çıkan sağlıkçı varmı sorusuna cevap verdi. 

EK ÖDEMELER;

Sağlık personeli çalışanlarının riskli olan hekim ve personellerin Covıd-19 tanısı aldığı olduğunu aktardı. Sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarının (eldiven, maske, dezenfektan) karşılanması konusunda hiçbir şeyden taviz verilmeyeceğini aktardı. Tedavilerinin yapılması konusunda da tüm imkanların sağlandığını aktardı. Ek ödemelerin sağlık çalışanlarının tavandan personel ödemesi yapılması yaklaşımı oldu dedi. Yardımcı personellere beklenen müjdeli haber gelmedi. Yardımcısı personellerin ek ödeme yapılacağı açıklaması gelmezken, bu konuda gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

NE KADAR PERFORMANS ÖDEMESİ YAPILACAK?

Sağlık Sendikasından yapılan açıklamalara göre ek ödemelerin tavan ücret üzerinden ödenmesi halinde çalışanın unvanına, kadrosuna, derecesine ve diğer durumlara bağlı olarak en az 900 en fazla 1600 tl ödeme gerçekleşecek. Ödemeler Üniversite Hastanesi çalışanlarına da yapılacak. Bu konuda YÖK Başkanı Yekta Saraç ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak görüştü. Bakan Albayrak 1.7 Milyar TL ek kaynak ayrıldığını aktardı.