Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde 5298 işçi alımı yapacağını kamuoyuna aktardı. Ön başvuruları alınan adayların arasından işe başlamaya hak kazanacak kişilerin kura sonucu ile belirlenmesi sürecine kadar tüm gelişmeleri sizlere anlık olarak ulaştırmaya çalıştık. Sağlık Bakanlığı en son kura çekimlerini yaptı ve kura sonucunda görevlerine başlayacak olan kişiler netlik kazandı. Katılım sayısının çok fazla olduğu 5298 işçi alımında kura çekimleri, adaylara kapalı şekilde gerçekleştirildi. Kura sonuçları açıklandı ve göreve başlayacak adaylar netlik kazandı. Konuya ilişkin Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

" Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerinin ihtiyacını karşılamak üzere 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında sürekli işçi statüsünde görev yapacak personel alımı kurası 25-26.10.2018 tarihlerinde noter huzurunda çekilmiş, kura sonuçları https://iscisonuc.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilmiştir. Mezkûr ilan, kura neticesinde yerleşmeye hak kazananlar için tebligat niteliğinde olup, hak sahiplerine ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Bu kapsamda taşra teşkilatına 4857 sayılı Kanun kapsamında sürekli işçi statüsünde yerleşenlerin göreve başlama taleplerini içeren başvuruları İl Sağlık Müdürlüklerince alınacak, göreve başlama işlemleri aşağıda belirtilen şekilde yapılacaktır. Merkez teşkilatına yerleşmeye hak kazananların ise başvuru evrakını Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilat Atama Dairesi Başkanlığına aynı usule göre elden teslim etmeleri gerekmektedir. "

Göreve başlayacak kişilerin başvuruları

02 Kasım 2018 ve 13 Kasım 2018 tarihleri arasında göreve başlamaya hak kazanan kişilerin başvuruları alınacaktır. Başvurularda istenen belgeler ve evraklar, ilgili birimlere teslim edilecek ve imza atılacaktır. Ek olarak ilgilü süreçleri geçiren ve başvurularını yapmayan kişilerin göreve başlamaları sağlanamayacak ve hak sahiplikleri ortadan kaldırılacaktır. Bu kişilerin yerlerine yedek kazananlar göreve başlatılacaktır. Diğer Hizmet Sınıfları Atama Dairesi Başkanlığına engelli, eski  hükümlü ve terör mağduru kişilerin başvuruları da 14 Kasım 2018 ve 19 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Başvurularda istenen belgelere ve diğer detaylara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Ekler: 1-Göreve Başlama İşlemleri İçin Gerekli Belgeler

2-Başvuru Formu

3-Mal Bildirim Beyannamesi

Duyurunun tamamını okumak için TIKLAYINIZ