Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile hükümetin çalışmalarının sona ermesi ile birlikte ülkemizde istihdam eden taşeron işçilere kadro verileceği müjdesi kamuoyuna sunulmuştu. Geçtiğimiz günlerde Bakan Jülide Sarıeroğlu kamuya toplam bir milyon 20 bin işçinin geçirileceği müjdesini de verimişti.

Kamuya geçecek olan taşeron işçilere ne kadar ikramiye ödemesi yapılacak, kamuya geçecek taşeronlara verilecek maaş ikramiyesi ne kadar olacak gibi sorular artarken sonunda Resmi Gazete aracılığı ile kamuoyuna duyuru yapıldı. Yayımlanan yeni Resmi Gazete'de taşeron işçilere ne kadarlık ikramiyenin verileceği belirlenmişti. Peki detaylar nedir, ne kadar ödeme yapılacak?

TAŞERON İŞÇİLERE VERİLECEK İKRAMİYE BEDELİ

Resmi Gazete tarafından yayımlanan duyuru ile taşeron işçilere ne kadarlık ödemenin yapılacağı öğrenildi. Peki ne kadar ödeme yapılacak? Buna göre işçilere minimum 2 bin 200 lira verilmesi beklenmekte olup maksimum ise ortalama 4 bin lira civarında ödemelerin yapılacağı açıklandı. İlgili maksimum tutarda değişiklik olabilir ancak taşeron işçilere verilecek minimum ikramiye bedeli 2 bin 200 lira olarak duyuruldu. Taşeron işçiler kamuya geçecek, devlet güvencesi altında çalışacakları gibi artık devletten ikramiye ödemelerini de alarak ellerini ikramiye ücretleri aldıkları andan itibaren biraz daha rahatlatabileceklerdir.

İKRAMİYE ÜCRETLERİNİN NE ZAMAN ÖDENECEĞİ DUYURULDU!