Pandemi olarak ilan edilen Koronavirüs'ün etkisinin azalmasına yönelik olarak hafta sonları sokağa çıkma yasağı ramazan bitinceye kadar devam edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde basın açıklamasında çifte bayram açıklaması ile Normalleşme takvimimin ramazan bayramı sonrası devreye girmesi beklentileri oluştu. Öncelikle AVM'ler ne zaman açılacak. Berber ve kuaför salonları ne zaman açılacak. Bu konuları netlik kazanması bekleniyor. Alışveriş merkezleri derneği yönetim kurulundan yapılan açıklamalarda 15 Mayıs tarihinde bazı AVM'lerin açılacağı ifade edilse de Toplum ve Halk Sağlığı Derneğinden bu tarihin erken olabileceği konusunda uyarılar geldi.

Peki Ramazan ayında sokağa çıkma yasağı olacak mı? Diğer yandan Büyükşehirlerde giriş çıkış yasağı devam edip etmeyeceği konusunda oldu. Gazeteci Abdülkadir Selvi’nin bu konuda yaptığı açıklamalar şu şekilde;

KARAR 18 MAYIS'TA

Ramazan bayramı 24 Mayıs pazar gününde ve arefe günü olan cumartesi günü sokağa çıkma yasağı olacak mı?  Normalleşme takvimi ile birlikte 9 günlük sokağa çıkma yasağı kararının 18 Mayıs günü açıklanacağı ifade edildi. Normalleşme sürecinden önce ramazan bayramında şehirler arası seyahat yapılmayacağı ifade edildi. Ramazan bayramı boyunca ise sokağa çıkma kaç gün ile sınırlı olacağına karar verilecek. Bakanlar Kurulu Toplantısını işaret eden Selvi bayram süreci o tarihte netleşeceğini belirtti. 

KORONAVİRÜS VERİLERİNE BAĞLI

Abdulkadir Selvi açıklamasında müjdeli haber verdi "ilk edindiğim bilgilere göre ramazan bayramı boyunca 9 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak. Eğer verileri iyi gelirse 4 günlük dahi kısıtlamanın olması düşünülmüyor" denildi.

Editör: TE Bilisim