Türkiye genelindeki kısıtlamanın yaşandığı günlerde emeklililerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesine ait detayları aktarıyoruz. 2021 ramazan bayramı ikramiyesi ödemesi tutarında artış yapıldı. Bilindiği gibi 2018 yılında başlayan ödemeler 1000 Tl olarak hesaplara yatılıyordu. 2019 ile 2020 yıllarında enflasyon artışları beklenmiş fakat 2 yıldır artış yapılmamıştı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada bu sene enflasyon artışının yapılacağı müjdesini verdi.

Ne Kadar Ödeme Yapılacak?

12,5 milyon vatandaşların beklediği sorunun cevabı açıklandı. Başkan Erdoğan emekli bayram ikramiyesi 1100 Tl olacağını açıkladı. Önceki seneye göre 100 tl artış yapılmış olacak.

Bayram ikramiyesi Ne Zaman Ödenecek?

Bayrama sayılı günler kala Türkiye Büyük Müllet Meclisi Genel Kurulunda görüşülen kanun teklifine göre ödeme artışını içeren kanun maddeleri onaydan geçti ve yasallaştı. Ödeme tarihlleri açıklamasını Aİle ve Çalışma Bakanlığı tarafından ödeme planına göre yapılması bekleniyor. Fakat henüz resmi olarak bir tarih açıklaması yapılmadı. Mayıs ayının ilk haftası içerisinde bir resmi açıklama yapılmasını açıklamanın ardından bir kaç gün içinde de hesaplara ödenmeye başlamasını beklemekteyiz.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının açıklamasını anında öğrenmek isterseniz. İşin olsa sosyal medya hesaplarını takip edebilir, mobil uygulamalarımızı aşağıdaki butonlara tıklayarak indirebilirsiniz.

İşin Olsa

Editör: TE Bilisim