İhtiyaç sahiplerine maddi geliri azalan vatandaşlara asgari ücretin üçte biri oranda geliri olanlara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yeni yardımlar yapılacak. Para yardımları için başvurular 81 il genelinde yapılacak. Başvurular nasıl yapılacak? Kimlere ödenecek?

TEMEL İHTİYAÇ YARDIMI;

Koronavirüs nedeniyle etkilenen vatandaşların temel ihtiyaçlarının giderilmesi için sosyal güvenceli birinin bulunmadığı, sosyal güvencesi olan fakat hane halkı gelirinin asgari cüret net tutarının üçte biri oranında geliri olanlara para yardımı ödemesi yapılacak. Şehit yakını, gazilere, temel ihtiyaçlarını karşılayacak maddi durumu olmayan vatandaşlara bu ödemeler yapılacak. Koronavirüs Kovıd-19 virüsü nedeniyle ihtiyaçlarını karşılamayacak durumda olanlara da başvuru yapılması halinde yardım yapılacak. Ne kadar ödeme yapılacağı konusunda bir açıklama yapılmazken, SYDV üzerinden ayrılan kaynak tutarı ise 176.440,119 TL olarak açıklandı.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Çalışma Bakanlığının müjdesini verdiği temel ihtyiaç yardımı ödemesine başvurular Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile yapılacak. 1003 SYDV bulunuyor. Kaymakamlıklara yada SYDV üzerinden bulunduğunu yerleşim yerindeki müdürlüklerin iletişim numaralarından başvuru yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim