Özellikle tüm dünyayı etkileyen korona virüs salgını ile birlikte Türkiye de diğer ülkelerde olduğu gibi ekonomik olarak bu süreçten zarar gördü. Milyonlarca vatandaş işlerini yapamamış olmakla birlikte ekonomik olarak dara düştü. Bu süreçte kamu bankalarından sonra PTT’den de vatandaşlara uygun şartlar ile ihtiyaç kredisi olanağı sunuldu. Birçok kişi tarafından merak edilen PTT ihtiyaç kredisi kapsamında en çok kimlerin bu kredi olanağından yararlanabileceği, faiz oranı ve diğer şartların ne olduğu gibi birçok detay merak ediliyor. İşte konuya ilişkin detaylar ve krediye ilişkin bilgiler.

Kimler Yararlanabiliyor?

PTT ihtiyaç kredisi Aktif Bank tarafından sağlanmakta olup detaylar Aktif Bank tarafından açıklanmaktadır. Bu noktada PTT’nin vermiş olduğu ihtiyaç kredisinden emekli olan ve maaşlarını yine PTT üzerinden alan vatandaşlar yararlanabilmektedir. Kefil istenmeyen, başka bir ek şartı bulunmayan bu krediden yararlanmak isteyenler faiz oranına, vade ve tutara ilişkin detaylar ise şu şekilde.

Örneğin 20 bin kredi çeken bir emekli vatandaş için bu tutara ödenecek olan faiz oranı yüzde 1,79 olup 36 ay vade tutarı boyunca vatandaşlar krediyi 803 TL taksitler ile ödeyebilecek. Bu tutarın içerisinde 358 TL faiz, 53 TL KKDF7, 17 TL BSMV, 373 TL de anapara tutarı yer almaktadır.

10 bin TL için kredi çeken bir vatandaş ise 36 ay vade ile yüzde 1,99 faiz oranından aylık 417 TL taksitler ile krediyi geri ödeyebilecektir.

Buna göre yüzde 1,79 faiz oranı ile 20 bin TL için 803 TL taksitler ile, yüzde 1,99 faiz oranı ile 10 bin TL içi 417 TL taksitler ile kredi olanağı sunulmaktadır.

Nasıl Başvuru Yapılır?

PTT, Aktif Bank ile sağlanan bu kredi olanağından 80 bin TL’ye kadar yararlanmak mümkündür. Kredi alabilmek için vatandaşlar SMS ile başvuru yapabilmekte olup bunun için “PTT” boşluk “TC Kimlik numarası” 3050'ye SMS ile gönderilir. İlgili kredi miktarı ise maaşlarını aldıkları hesaba yatırılarak sağlanır. Detaylar için vatandaşlar https://www.aktifbank.com.tr/tr/bireysel/n-kolay-krediler/pttden-emekli-kredisi adresinden bilgi alabilmektedir.