PTT' den Verilen 672 TL' ye Zam Geldi, Başvuru Şartları Nelerdir?

Temmuz ayından itibaren 65 yaş üstü kişilere zamlı maaş verilmeye başlanmıştı. Enflasyon oranlarına göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk bu konu hakkında bir açıklamada bulundu. Bakan Selçuk’ un yaptığı açıklamaya göre 65 yaş ağlığı kalan kişiler için 672 TL zam uygulayarak maaşlarının 711,50 TL olduğunu vurguladı. Aynı zamanda önceleri 3 ayda 1 verilen 65 yaş aylığı düzenli olarak her ay verilmeye başlandı. Başvuru için en yakın PTT adresine giderek zam oranından faydalanabilirsiniz. Peki PTT’ nin bu zammından faydalanmak için başvuru şartları nelerdir?

BAŞVURU ŞARTI;

Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 65 yaş için geçerli olan bu zam oranından faydalanmak isteyen kişilerin yaş sınırlanmasına dikkat etmesi gerekmektedir.
  • SGK’ sı olmayan veya kendisi ile eşinin asgari ücretinin 1/3’ ünün (778 TL) altında olması şartı ile kişiler başvuru yapmalıdır.
  • Aylık gelir PTT tarafından tespit edilerek zam uygulanmaktadır.
  • SGK iş pirim gününe ait ödemelerin yapılmaması gerekmektedir.
  • Nafaka alan kişilerin zamdan faydalanabilmesi için asgari ücretin 3/1’ ini alıyor olması gerekmektedir.

Çocukları ile yaşayan 65 yaş için yoksulluk maaşı bağlanmaktadır. Eğer maaş oranı asgari ücretin 3/1’ inden az ise zam oranından faydalanabilir. Fakat çocuğunun veya torununun yanında yaşayan 65 yaşın bu zam oranından faydalanmasını olumsuz yönde etkilenebilir.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

672 TL Zam İçin Nereye Başvuru Yapmalıyım? Öncelikle başvuru yapmanız için 65 yaşında olmanız gerekmektedir. Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına veya kaymakamlıkta ‘’Muhtaçlık’’ değerlendirmeniz yapılmaktadır. Uygun görüldüğü an PTT tarafından aylığınıza zam oranı uygulanmaktadır.

İŞİN OLSA