Gaziantep’teki polisler için başlatılan bir uygulama kapsamında 2 bin polisin kira öder gibi ev sahibi olması mümkün kılındı. Oldukça uygun şartlar altında ev sahibi olabilen polisler için başlatılan bu uygulamanın yurt geneline yayılması bekleniyor.

Polislere Ucuz Konut

Gaziantep’in Geneyik bölgesinde yapılmaya başlanan konutlar için Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) ile belediye arasında bir proje anlaşması imzalandı ve bu proje kapsamında polislerin ucuz konuta erişimi mümkün kılındı.

Kiraların ve konut kredisi faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle başlatılan uygulamanın tanıtım toplantısında konuşan vali Davut Gül, bu projeden toplamda iki bin polis memurunun yararlanacağını söyledi.

Bakan Süleyman Soylu’nun bölgeyi ziyaret ettiği sırada dile getirilen iki talepten birisinin konut ihtiyacı olduğunu söyleyen Vali Gül, bölgede başlayan projenin Türkiye’ye örnek olabileceğini ifade etti.

Polislerin bölgeyi tercih etmesi hususundaki önemli kriterlerden birisinin kira fiyatları olduğunu dile getiren Gül, Gaziantep’in en önemli problemlerinden birisinin toplu konut ve kentsel dönüşüm olduğunu, eski yapılarda ağaç dikilecek yer bulunamadığını ifade etti.

Projenin ödeme planı ve diğer detayları kısa süre içerisinde netlik kazanacak.