On binlere aday tarafından beklenen 26. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM alımı ilanı yayımlandı ve adaylar başvurularını 14 Ekim tarihinden itibaren yapabilmektedir. Başvurular toplam 10 gün sürecek ve sonrasında ilan Polis Akademisi Başkanlığı tarafından kaldırılacak olup adayların fiziki yeterlilik, mülakat, sağlık gibi işlemleri yapılacak. Bilindiği üzere Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM alımı ilanına adaylar başvuru yaptığında sınav ücreti ödemektedir. En son alımda bu ücret 100 TL olarak Polis Akademisi Başkanlığı tarafından belirlenmişti. Bu ücreti ödemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılmıştı.

Yayımlanan yeni ilana bakıldığında adayların sınav ücretini yatırması gerektiği görülmektedir. Yani sınav ücretleri kaldırılmadı. Ancak sosyal medya üzerinden imza kampanyaları oluşturan çok sayıda aday üniversiteyi bitirdiklerini, işe giremediklerini, kursa gittiklerini ve giderleri olup gelirleri olmazken sınav ücreti ödemeden zorlandıklarını dile getirerek sınav başvuru ücretlerinin kaldırılmasını talep etmektedir. Peki 26. dönem POMEM'de sınav ücreti kaldırılacak mı?

SINAV ÜCRETİ KALDIRILACAK MI?

Adaylar imza kampanyaları ile sınav ücretlerinin kaldırılmasını talep ediyor. Ancak ilgili karar Polis Akademisi Başkanlığı tarafından alındığından dolayı sınav ücretlerinin şu aşamada kaldırılacağı düşünülmemektedir. Bu sebepten dolayı 26. dönem POMEM başvurularında da sınav başvuru ücretini yatırmayan adayların sınav başvurularının geçersiz sayılacağı ön görülmektedir. Ancak ilerleyen dönemlerde güncelllemeler yapılırsa eğer POMEM alımlarında sınav ücreti alınmayabilir.

Editör: TE Bilisim