Peugeot’nun orta sınıftaki modeli 508, daha güçlü, dinamik bir dizel motor ve tam otomatik şanzımana kavuşmuş durumunda..Peugeot 508, BlueHDi motor ile EAT6 Tam Otomatik Vites kutusunu birleştiren versiyonlarıyla ürün alanını genişletiyor.

Peugeot 508, yakıt tüketimi ve emisyon salınımları açısından sınıfında çıtayı yükseltiyor. Sınıfının en etkin “kirlilik önleme” teknolojisi olan BlueHDi motor ile 3,9L/100km karma tüketim, 102 g/km CO2 emisyonu değeriyle fark yaratıyor.

Euro 6 normlarına uygun BlueHDi motor seçeneği ile Peugeot Türkiye , Eylül ayından itibaren 508 1,6L BlueHDi versiyonlarını 96 bin 500 TL’den ve 508 1,6 BlueHDi EAT6 Tam Otomatik Dizel versiyonlarını 107 bin 500 TL’den başlayan fiyatlar ile Türkiye pazarına sunuyor.

508’in önceki tasarımı özgün, zarif, kusursuz, sağlam ve kaliteli görünümü ile öne çıkıyordu. Peugeot tasarım ekipleri araca daha da fazla teknoloji, güç ve karakter kazandırmak için bu nitelikleri temel aldılar.

Ön panjur Peugeot 508’in tasarımının esaslı bir unsurunu oluşturuyor. Daha düşey ve merkezinde Peugeot logosunu içeren radyatör ızgarası 5 serisinin ünlü öncülerine gönderme yapıyor. Aynı zamanda Peugeot 508’in, gamın gelecekteki yeni modelleri üzerinde görülecek olan, önde daha dışa uzanan ve prestijli marka kimliğini simgeliyor.          

Allure donanım seviyesinde ise aracın ön kısmı ileri teknolojili akıllı ışık sistemli full LED farlar ile dikkat çekiyor. Ön farlar her biri 4 LED içeren 3 modülden oluşuyor ve bunlara bir de virajda ilave aydınlatma fonksiyonu için farın dışındaki 3 ilave LED ekleniyor. Bu teknoloji, güvenlik, sürat ve kullanım tasarrufu nitelikleri dışında aydınlatma kapasitesini arttırıyor ve otomobilin bakışını güçlendiriyor. Farların küçük boyutları ve son derece sofistike mercekleri aracın seçkin ve teknolojik yanını vurguluyor. Akıllı ışık sistemi ile gece özel bir kamera sürekli olarak seyir koşullarını analiz ediyor ve uygun durumlarda farları uzun hüzmeli konuma getiriyor.

 Daha fazla modernlik için arttırılan teknolojik içerik

Torpido paneli aracın işlevselliklerinin çoğunu üzerinde toplayan 7" SMEG dokunmatik ekran içeriyor. Bu teknolojik özellik ilk seviye olan Access versiyonundan itibaren standart olarak sunuluyor. Başlıca menülerin kısa yol tuşlarına Navigasyon & Jukebox (navigasyon sistemi olan versiyonlarda), Bluetooth, USB, radyo, vs. orta konsol üzerindeki dokunmatik ekran üzerinden erişilebiliyor.

Zengin ve kapsamlı gösterge paneli, sürüş ve kılavuzluk verilerinin gizlenebilir bir ekran üzerinde görüntülendiği renkli head-up display ile destekleniyor. Bu sayede sürücünün, bakış açısını yoldan ayırmadan aracın hızını, hız sabitleyici bilgilerini ve navigasyon verilerini görmesini sağlıyor.

Kullanılan malzemelerin, donanımların kalitesi ve detay işçiliğe gösterilen özen Peugeot 508’in iç mekânının modern ve seçkin bir dünyaya ait olduğunu net bir şekilde hissettiriyor.

Bu prestijli dünya eller serbest anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, elektrikli park fren sistemi, kör nokta uyarı sistemi, geri görüş kamerası, akıllı ışık sistemi, dört bölgeli otomatik klima, JBL imzalı Hifi müzik sistemi gibi çok sayıda konfor ve güvenlik donanımlarını bir araya getiriyor.

Radikal

Editör: TE Bilisim