Ülkemizde korona virüsünün artmasından sonra Bakanlık harekete geçti. Buna göre korona virüsünün nasıl önlenebileceğine yönelik Sağlık Bakanlığı ile bir çok kurum görüşmeye devam ederken pazarda, markette ya da manavda bir çok vatandaşın halen meyveleri, sebzeleri elleriyle dokunarak seçtiğinin, almak istediklerini alıp almak istemediklerini bıraktıkları görünce virüsün önlenmesi adına Bakanlık bu konu üzerine harekete geçti ve meyve ile sebze seçimine yasak getirildi.

BAKAN AÇIKLADI

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan resmi olarak yaptığı açıklamasında "- Market, manav ve pazar yerlerinde ambalajsız şekilde satılan yaş sebze ve meyveler tüketicilerce seçilmeden, satıcılarca gerekli hijyen koşullarına dikkat edilerek satışa sunulacak. - Belediyelerce pazar yerleri ile toptancı hallerinde dezenfeksiyon çalışmaları ihmal edilmeyecek gerekli ve yeterli hijyen önlemleri alınacak.- Pazar yerlerinde tezgah aralıkları mümkün olduğunca geniş tutulacak, tezgah aralarında geçiş yerlerinde sıkışıklığa neden olacak kasa ve ambalajlar bulundurulmayacak.- Pazar yerleri, toptancı halleri ve diğer satış yerlerinde çalışan ve görev yapan herkes hijyen konusunda bilgilendirilecek ve hijyen kurallarına uygun davranacak." ifadelerini kullandı.

Zabıtalar Engel Olacak

Özellikle pazarlarda bu durumun nasıl önüne geçileceği büyük bir merak konusuyken İl Valiliklerine durumun bildirildiği Valiliklerin belediye ile irtibata geçtiği ve belediye zabıtalarının pazarlarda hiçbir vatandaşa dokunarak meyve ya da sebze seçimi yaptırmayacağı tezgahta görevli personelin meyve ile sebzeyi poşetleyerek tüketiciye vereceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim