Ülkemizde bilindiği üzere kış aylarında sofraların vazgeçilmez yemeği balık olarak bilinmektedir. Şu günlerde vatandaşlar pazarlarda gezdiğinde bir türlü Karadeniz hamsisi görememektedir. Esnaf sadece Marmara hamsisi satarken vatandaşlar karadeniz hamsisinin neden olmadığı, neden satılmadığını merak etmektedir. Buna göre yurt genelinde Karadeniz hamsisinin avlanması yasaktır. Üstelik yeni alınan karar ile av süresi uzatıldı.

Avlanma Süresi Uzatıldı

Yeni gelen duyuru da 17 Ocak 2021 tarihinde bitmesi beklenen Karadeniz hamsisi avlanma yasağının 28 Ocak 2021 tarihine kadar ertelendiği belirtildi. Vatandaşlar hiçbir şekilde Karadenizde 28 Ocak tarihine kadar hamsi avı yapamayacaktır. Sahil güvenlik ya da polislerin tespit ettiği şahıslara cezai işlem uygulanacaktır.

Hamsi Avı Neden Yasak?

Hamsi avı neden yasaklandı? Yapılan incelemeler neticesinde hamsilerin henüz yasal avlanma boyutuna ulaşamadığı tespit edildi. Yurt genelinde satılan balıkların neredeyse yarısından çoğunun yasal avlanma boyu 9 cm'den daha kısa olduğu için hamsi avı yasaklandı. 17 Ocak tarihinde sudaki hamsiler incelendi fakat halan balıkların 9 cm yasal avlanma boyundan küçük olduğu görüldü sürede uzatıldı.