İçişleri Bakanlığı tarafında geçtiğimiz gün yayımlanan genelgede 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkışlarını yasakladı. Her ne kadar bir çok kişinin yasağa uymadığı görülsede sokakta polisler, jandarmalar ve bekçiler ilgili kişileri uyararak evlerine götürdü ve zorluk çıkaranlara ise cezai işlem uyguladı. Peki 65 yaş üzerinden büyük olan ya da kronik rahatsızlığı olup sokağa çıkması gerekenlerin para cezası ödememek için ne yapması gerekiyor? Zorunlu seyahat belgesi nasıl alınır?

Sokağa Çıkmadan Başvurunuzu Yapın

İçişleri Bakanlığı tarafından genelge yeni yayımlandığı için şimdilik yurt genelinde cezai işlem çok uygulanmadı ancak ilerleyen günlerde cezai işlemlerin sayısı artacak olup bu sebepten ötürü sokağa çıkşı yasak olanların mutlaka zorunlu seyahat belgesini alması gerekmektedir. Peki zorunlu seyahat belgesi nasıl alınır? Kişilerin nereye nasıl müracaat etmesi gerekiyor?

Zorunlu Seyahat Belgesi Nasıl Alınır?

65 yaş üstü ya da kronik rahatsızlığı olan kişilerin sokağa çıkmadan önce para cezası ya da hapis cezası almamaları için zorunlu seyahat belgesini alması gerekmekte olup bu belgeyi almak için 156, 155 ya da 112 numaralı hattı aramaları ve durumlarını izah etmeleri gerekmektedir. İlgili konu incelenerek kişiye onay verilecek ve sokağa çıkışı engellenmeyecektir. İlgili belgeler talep sahiplerine kolluk kuvvetlerince teslim edilecektir. Yani kişilerin bu belgeyi alması için her hangi bir yere gitmesine gerek kalmayacak ve belge kendisine verilecektir.