Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı pandemi sosyal yardım destek sonuçları sosyal yardım başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

3. faz ödemeleri başvurusu e-devlet üzerinden başvuruları tamamlandı. Sosyal yardım başvurularının tamamlanmasının ardından geri sayım başladı ve yardımların hesaplara ne zaman yatırılacağı, e-devlet sonuç sorgulama ekranından başvuru olumlumu yoksa olumsuz mu olduğu merak ediliyor.

PANDEMİ YARDIMINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR!

T.C. kimlik numarası, E-devlet şifresi İŞKUR e-devlet kapısından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu üzerinden her handen bir kişi başvuru yapabiliyor. Bir den fazla yapılan başvurularda sadece bir kişi değerlendirilecek. T.C. kimlik numarasına göre pazartesi 0, salı 2, çarşamba 4, perşembe 6, cuma 8 ve hafta sonu cumartesi pazar tüm herkse ekran açıkladı.

Başvuru şartlarında işsizlik ödeneğinden faydalananlar, kısa çalışma ödeneğinden yararlananlar, SGK gelir ve maaş alanlar emekliler, 5510 sayılı kanunda 4A ile 4C olarak görevli olanlar 1. faz ile 2. faz ödemesinde 1000 bin tl nakit destek alanlar faydalanamayacak.

1000 TL YARDIM BAŞVURU SONUÇLARI;

E-devlet üzerinden başvuru ekranından pandemi sonuçları açıklanacak. Açıklama ile birlikte Bin TL pandemi ödemesi ödeme planları da belli olacak. Nakti ödemelerde hesap numarası bildirenlerin banka hesaplarına diğer kişiler ise PTT aracılığı ile yardım alabilirler. Ödemeler T.C. kimlik numarasının son hanesine göre gerçekleştirilecek.

1000 tl yardımı sorgulama sonuç ekranı https://www.turkiye.gov.tr/aile-calisma-ve-sosyal-hizmetler-bakanligi