1 Temmuz itibari ile 10 ile 50 arasında kişi çalıştıran iş yerleri otomatik olarak BES'e kayıt ettirilecek. 2017 yılının Ocak ayı itibari ile 45 yaşının altındaki çalışanların Bireysel Emeklilik Sistemine katılımı parça parça gerçekleştirilmişti. 10 veya daha az çalışana bulunan şirketler ise 1 Ocak 2019 tarihi itibari ile Bireysel Emeklilik Sistemine otomatik olarak kayıt ettirilecek. Peki duyurulan haberin detayları nelerdi?

İŞTE DETAYLAR

1 Temmuz 2018 tarihi ile 10 ile 50 arasında çalışan bulunduran şirketlerin çalışanları otomatik olarak Bireysel Emeklilik Sistemine kayıt ettirilecek. Sisteme yeni girmiş olacak olan çalışanların prime esas kazancın yüzde 3 üne denk gelecek şekilde Bireysel Emeklilik Sistemi için otomatik olarak maaşlarından kesinti yapılacak.

Çalışanlar tarafından yapılacak olan katkı paylarına eş olacak şekilde Bireysel Emeklilik sisteminden yüzde 25 oranında teşvik verilecek. 2 ay olarak verilecek cayma süresi içerisinde caymayıp Bireysel Emeklilik Sisteminin içerisinde bulunmaya devam edecek olan çalışanlara bin liralık bir devlet desteği yapılacak. Emeklilik durumunda ise hesaplarında biriken parayı yıllık gelir sigortasıyla alan emeklilere hesabında biriktirdiği paranın yüzde 5'i tutarında ilave bir devlet desteği olacak

Editör: TE Bilisim