Konut, Seyahat, taşıt, Turizm kredileri özel bankalar tarafından da verilecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçtiğimiz hafta TRT Haber televizyonda yaptığı açıklamalardan ve müjdelerden bir tanesi de yeni ekonomik destek programı kapsamında kamu bankaları tarafından düşük faizli kredi açıklaması oldu.

Vakıfbank, Halkbank, Ziraatbank geçtiğimiz ay içerisinde 6 ay geri ödemesiz 30 ay vade de en düşük 3 Bin, en fazla 10 bin TL kredi başvuruları aldı. Bu krediye vatandaşların yoğun bir ilgi gösterdiği fakat özel bankalar tarafından buna benzer düşük faizli kredi seçeneklerinin fazla olmadığı bu sebeple de Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak özel bankalardan da vatandaşlara destek bekliyoruz açıklamaları yapmıştı.

3 kamu bankası bugün ortaklaşa yaptığı açıklamalarda sosyal ihtiyaçların finansmanı için kredi destek paketleri açıkladılar. Taşıt, seyahat, turizm, konut kredilerinde düşük faiz oranları uygulanarak vatandaşların gerek araç almalarını kolaylaştırmak, gerek tatil yapmaları için finansal destekler sunmak, gerek ev almalarında önemli bir finansal destek sağlamasını kolaylaştırmak amacıyla destek kredileri başvurusu alınacak.

ÖZEL BANKALAR DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ;

Özel bankalar arasında bulunan Yapıkredi, İş Bankası, Denizbank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Akbank, gibi Türkiye genelinde 30'a yakın özel bankanın düşük faizli konut ihtiyaç kredilerinin verilip verilmeyeceği vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bankalar tarafından henüz bu konuyla ilgili bir açıklama yapılmasa da önümüzdeki haftalardan itibaren müşterilere sunabileceği farklı vade oranları müşterilerine özel krediler açıklaması bekleniyor.

Kamu bankaların sunduğu kredilerin ayrıntıları; ikinci el araçta faiz oranı 0,82, 1. el konut alımında 12 ay ödemesiz faiz oranı 0 64, sıfır konutta yerli üretim konutların kredisi 0,49,  sıfır taşıt kredisi faiz oranı 0,69, ikinci el araç alacaklar için faiz oranları 0,82 kredilerin 12 aya kadar geri ödemesiz 15 yıl vade seçeneği bulunuyor.  Başvurular  5 Haziran tarihinde başlayacak.

İŞİN OLSA