Ülkemizde bilindiği üzere on milyondan fazla emekli bulunmakta olup emekliler bankalardan üçer yılda bir olmak üzere emekli maaşını alması karşılığında promosyon ödemesi almaktadır. Buna göre son haftalarda bir çok banka yaptıkları kampanyalar ile promosyon ödemelerini yüksek tutmaya çalışırken vatandaşlardan gelen son dakika bilgilerine göre özel bankaların promosyon ödemeleri hususunda daha bonkör davrandığı öğrenildi. Peki fark ne kadar özel bankalar ne kadar daha fazla promosyon ödemesi yapıyor?

Kamu Bankaları 750 TL Veriyor

Bugün Ziraat Bankasından son dakika açıklaması yapıldı ve emekli maaşını kendi bankasından alan müşterilere 500 TL'den başlayarak 750 TL'ye kadar promosyon ödemesi yapıldığını duyurdu. Diğer kamu bankalarının da aşağı yukarı 500 - 750 TL bandında ücret vereceği tahmin ediliyor. Kamu bankaları en düşük 500 TL, orta halli maaş alanlara 625 TL ve yüksek maaş alanlara ise 750 TL vermektedir.

Özel Bankalarda 2.250 TL'ye Kadar Çıkıyor

Özel bankaların ne kadar promosyon ödemesi yaptığına bakıldığında ise rakamın 2 bin 250 TL'ye kadar yükseldiği görülmektedir. Tabi bu rakamın verilmesi için emeklinin yanında başka emeklilerde getirmesi gerekmekte olup Yapı Kredi Bankası tarafından yapılan açıklama da emeklilere en fazla 1000 TL'ye kadar promosyon ödemesi yapılacağı açıklandı. Özel bankaların kamu bankalarına göre daha fazla promosyon verdiği öğrenildi.