Türkiye'nin en büyük petrol satıcı dağıtıcı şirketlerinden bir tanesi olan Opet bugün iflas ettiğine dair pek çok yazılı ve görsel basında yer alan haberler üzerine bir açıklama yaptı. Opet Petrolcülük Anonim Şirketi firmasının sosyal medya hesabından yapılan açıklamalara göre iflas gerektirecek herhangi bir durumun söz konusu olmadığı, durumun yargı ile ilgili bir karar olduğu açıklandı.

Bildiği gibi Opet şirketi, 1982 yılında öğretmenlik mesleğinden ayrılıp ticaret hayatına başlayan Fikret Öztürk tarafından Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. Mersin ilinde madeni yağ ve akaryakıt konusunda faaliyet gösteren Öztürkler Limited Şirketi kurucusu olan ve 10 yıl içerisinde Türkiye'de faaliyet göstererek aynı zamanda uluslararası Akaryakıt Dağıtım şirketlerinin en büyük firmalarından bir tanesi   Opet hızla büyümesine devam ediyor. Şirketi 2002 yılında Koç Holding tarafından ortak olarak devam etme kararı alındı. Sektörde geniş bir vizyona ulaşan opetin temiz tuvalet, Örnek köy, kadın gücü, yeşil yol gibi farklı projeler ile hayata almaya başardı.

OPT İFLASMI ETTİ AÇIKLAMA;

Opet sosyal medya üzerinden kamuoyunun bilgisine ve dikkatine başlığı altında yaptığı açıklamaya göre; İzbel Petrol taşımacılık Limited Şirketi'nin şirketin aleyhine açmış olduğu İflas talepli alacak davasının ilgili iflas kanunu maddeleri gereğince açıldığına dair ilandan yola çıkılarak iflas ettiği yönünde haberler meydana geldiği ifade edildi. Hali hazırda yargılama sürecinin devam ettiği, şirketin herhangi bir alacağı bulunmadığı, şirketin herhangi borcu olmadığı gibi iflasında gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığı, konunun yargı kurumlarının intikal ettirdiği şirket yetkilileri aleyhine başladığı sürecin devam ettiği ifade edildi.