Çin’den sonra tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını sebebi ile Türkiye’de de zor zamanlardan geçmekte olup bu kapsamda birçok çalışan, işçinin yanı sıra öğrenci de mağdur olmuştur. Bu kapsamda çalışmalar başlatan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından öğrencilere de yardım yapılacağı açıklandı. Korona virüs salgının sürmesi dolayısı ile harekete geçen hükümet yeklileri 2,6 milyon öğrenciye eğitim eşitliği sağlamak adına destek ödemelerinin başlanacağı ifade edildi. Toplamda ise 2,4 milyarlık bir ödemenin yapılacağı da alınan bilgiler arasında yer alıyor.

Vatandaşa Destek Veriliyor

Devlet tarafından korona virüs salgını sürecinde vatandaşa her alanda destek vermek ve bu salgın sonucunda ortaya çıkan ekonomik bunalımı azaltmak adına harekete geçmiş bulunuyor.Başta yatırımcılar olmak üzere dar gelirlileri ilgilendiren ödemeler yapılmaya başlanmıştı. Bu açıklamalardan sonra ise en son yapılan açıklama ise öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Salgın sürecinde okullarda eğitime ara verilmiş ve uzaktan eğitim sürecine başlanmıştı. Buna göre ihtiyaç sahibi olan öğrencilerin tespit edilerek desteklenmesi amacı ile çalışmaların bir an önce yapılması bekleniyor.

Öğrencilere 2.4 Milyar Destek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk öğrencelere yönelik desteklerin yapılacağını, bu kapsamda 2,6 milyon öğrenciye toplamda 2.4 milyarlık bir destek sağlanacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı tarafındanverilen talimatlar dolayısı ile şartlı eğitim yardımının artırılarak 75 TL’ye çıkarıldığı açıklandı. İhtiyaç sahibi olan öksüz ve yetim çocuklar amacıyla verdiği 100 TL’lik yardımın se artırılmasına karar verildi. Daha sonra bu ödeneğin 150 TL’ye çıkarılacağı acıkandı. Tespit edilen öğrencilerden IBAN numaraları alınarak ilgili destekler hesaplara yatırılacak.

Aynı zamanda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sosyal Hizmet Merkezlerince okula devam eden ve bakıma muhtaç durumda ki öğrencilere Sosyal Ekonomik Destek adı verilen (SED Yardımı) bir yardım yapılmakta olup bu süreçte bu destek de sağlanacaktır.

Editör: TE Bilisim