Taşeron işçilerin haklarında iyileştirme, ek ödemeler ve daha birçok konu hala gündemde iken Ortahisar Belediyesi, Orbel AŞ ve Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalanmış olup imzalanan bu sözleşme sonrasında ise işçileri mutlu edecek bir karar da alınmış oldu. Buna göre o belediyede çalışan işçilere sözleşmeye göre en düşük 3 bin 848 TL maaş ödenmesi kararlaştırıldı. İşte sözleşme detaylarına ilişkin bilgiler.

Genç: İmkanları Zorladık

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından yapılan açıklamada özellikle ülkenin ve işçilerin ekonomik durumu göz önüne alınarak imkanları zorladıklarını ifade etti. Yapılan açıklamada ayrıca Ülkemizin ve belediyemizin ekonomik durumunu düşünerek bütün imkanlarımızı zorladık. Sendikamız bu işi zam oranı şeklinde değil de yevmiye oranları artış şeklinde önerdi. Bunun çalışanlarımızın lehine olduğunu dile getirdiler. Ben de bu görüşleri kabul ettim ve görüşmelerimizi yevmiye artışı üzerinde yoğunlaştırdık” ifadelerine yer verdi.

Yüzde 21 Zam ve Enflasyon Zammı Verilecek

İmzalanan sözleşme ile birlikte Genç, işçilerin maaşlarına yapılacak olan zam oranlarını paylaştı. Buna göre “Çalışanların 103,44 lira olan günlük yevmiyelerine yüzde 21 zam yapılarak yevmiyeler 125 liraya çıkarıldı. İkinci ve üçüncü yıllar için ise enflasyon oranında zam yapılacak. Buna göre, en düşük ORBEL çalışanı maaşı 3 bin 322 liradan 3 bin 848 liraya, en yüksek maaş 3 bin 787 liradan 4 bin 313 liraya, orta grup maaş 3 bin 405 liradan 3 bin 931 liraya çıkarılacak. Yapılan zamla 525 lira artış söz konusu, bu da maaş esas alındığında yüzde 16 gibi zam oranına tekabül ediyor."

Bu kapsamda özellikle düşük maaşa sahip 545 işçinin de yevmilerinin arttırılması sağlanmış oldu. İlgili toplu sözleşmenin tüm belediye ve kamu kurumlarına örnek olması temenni edilmektedir.

Editör: TE Bilisim