Noterler normal mesailerine ne zaman başlayacağı açıklandı. Türkiye Noterler Birliğine bağlı olarak çalışan 81 il ve 900 ilçe genelinde pandemi sürecinde salgının bulaş riskinin azalmasına yönelik olarak nöbetçi noter uygulamasına geçilmişti. Normalleşme takvimi doğrultusunda bugün alınan kararlardan bir tanesi de noter çalışmalarına yönelik oldu.

NOTERLER’DE NÖBETÇİ UYGULAMASI AÇIKLAMASI

Başkan Erdoğan Kabine toplantısında alınan kararları açıkladı. Açıklamasında ” Noterlerde nöbetçilik uygulamasını kaldırıp normal çalışma düzenine sağlıyoruz.” dedi. 12 mayıs tarihinde noterler açık olacak mı bu sorunun cevabı için Adalet Bakanlığının açıklayacağı genelge sonrası belli olacak. Bilindiği gibi 16 Mart tarihinde nöbetçi noterlik uygulamasına ara verilmişti.

Noterlerin çalışma saatleri nedir?  Türkiye Noterler Birliğine bağlı olarak çalışan noterlerin sabah 08:00 akşam ise 17:30 arasında hizmet vermeye devam edecek.

AÇILACAK OLAN İŞYERLERİ BELLİ OLDU!

Bugün kabine toplantısı sonrası alınan kararlardan bazıları ise şu şekilde oldu. Giyim eşyası çanta zücaciye ayakkabı satışı yapan yerler açıldı. Bez maske satışları için üst fiyat çalışması yapılacak. Mayıs ayı işsizlik ödeneği bayram öncesinde ödeneceği kararı verilmişti. Çay üreticileri için özel izin talep bölümü e-devlet üzerinden açıldı. Adana, Ordu, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Denizli, Şanlıurfa, Kahramamaraş illerinde giriş çıkış yasağı kaldırıldı. 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Editör: TE Bilisim