Kamu kurumlarında 4D sürekli işçi statüsünde görev yapan taşeron işçiler için Toplu İş Sözleşmeleri son gelişmeleri aktarmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde resmi gazetede ilan edilen karara göre pandemi olarak ilan edilen koronavirüs ile mücadele kapsamında TİS süreleri 3 ay süre ile ertelenmesine karar verildi. Haziran ayında yapılması beklenen TİS Ağustos ve Eylül aylarında gerçekleşmesi bekleniyor.

Normalleşme takviminin açıklanmasının ardından TİS görüşmeleri erkene alınıp alınmayacağı merak edilmeye başlandı. Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında atılması planlan çalışmalarda taşeron toplu iş sözleşmesi ile ilgili bir madde yer almadı. YKS sınavlarının tarih değişikliği gerçekleşti. Yüksek Öğrenim Kurumu ÖSYM Merkezi tarafından ertelenen sınavlar tekrar geri alındı. Normalleşme sürecine göre TİS ile ilgili yeni bir karar gelebilir.

Maaş zamları ne kadar olacak. Asgari ücret düzeyinde yapılan zam oranlarına göre enflasyon verilerine göre yüzde 10 ile yüzde 15 arasında bir zam öngörülüyor. Bu konuda gecikmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

TEDİYE İKRAMİYE ÖDEMESİ YAPILACAK.

Çalışanlara ödenen 52 günlük ikramiye ödemelerinde ikinci taksit ödemeleri Mayıs ayında gerçekleştirilecek. 4 taksit halinde ödenen tediye ödemesinde 13 günlük ikramiye 22 Mayıs tarihine kadar ödenmesi bekleniyor. Ramazan bayramının 23 Mayıs tarihinde olması nedeniyle biri hafta daha erken ödenmesi söz konusu olabilir.

NE KADAR İKRAMİYE ÖDENECEK?

Asgari ücret maaşı alan işçiler 913 Tl en fazla tutarda ise 5 bin tl maaşa sahip işçiler 1548 Tl ikramiye alacaklar.

Editör: TE Bilisim