Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ulusa sesleniş konuşmasında normalleşme alımları kapsamında alınan kararları açıkladı!  Alınan kararların bir kısmı ekonomiye yönelik oldu.

Yeni yapılacak destek ödemeleri neler olacak? 25 yaş altındaki vatandaşlara yönelik olarak ve 50 yaş üstündeki bulunan kişilere yönelik olarak istihdam açıklaması yapıldı. Başkan Erdoğan bu kişilerin kolay bir şekilde istihdam edilmeleri için bir çalışma yapılacağını ifade etti. Ayrıca çalışanlara tamamlayıcı emeklilik sigortası geliyor.

Ekonomik istikrar kalkanı programı kapsamında kamu bankalarından Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası, Halkbank düşük maliyetli kredi destekleri devreye alındı. Nakit ihtiyacının karşılanması amacıyla çalışmanın yapıldığı ifade edildi. Kısa çalışmadan yararlanan kişi sayısı 3 milyon ve bu 35 milyar TL ödeme gerçekleştirildiği ifade edildi. Ücretsiz izne ayrılan yönelik olarak 1.177 TL nakit ödemesi yapılacak.

NORMALLEŞME DESTEĞİ AÇIKLAMASI;

Yeni bir çalışma ise kısa çalışmadan yararlanan işyerleri için olacak. Bu kapsamda normalleşme desteği açıklandı. İş yerleri normalleşmeye teşvik edilecek ve yeni tip Corona virüsün ekonomiye olan etkilerinin istihdam üzerindeki olumsuzlukların en aza indirilmesi konusunda önümüzdeki günlerde yeni paketin açıklaması bekleniyor. Bilindiği gibi Hazine ve Maliye Bakanlığı Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yeni ekonomik destek istihdam paketi için çalışma yaptıklarını açıklamıştı.

Yeni Normalleşme kararları için tıklayın