Ülkemizin en popüler film ve dizi uygulaması olarak bilinen  Netflix bilindiği üzere çok sayıda müşteriye ulaştı. Özellikle televizyon ve internet reklamcılığı ile müşterileri bünyesine çeken Netflix şu anda Türkiye'de yüz binlerce ücretli müşteriye ulaştı. Müşterilere kendisini tanıtabilmek ve yapıtlarının denenmesini sağlamak için Netflix tüm üye olanlara bir ay boyunca istediği paketi ücretsiz olarak sunmaktaydı. Yani bir ekranlı aylık 17 lira olan pakette 4 ekranlı aylık 50 lira olan pakette müşterilere bir ay boyunca ücretsiz sunulmaktaydı. Fakat Netflix tarafından atılan yeni adım neticesinde artık bu uygulamaya son verildiği belirtildi. Peki bundan sonra ne yapılacak? Nasıl bir yol izlenecek?

TİCARETE DÖKÜLMÜŞTÜ

Netflix bir aylık ücretsiz hesap açmayı farklı kullanıcıların Netflix'i ücretsiz olarak bir ay denemesi ve memnun kalması takdirinde devam etmesi ya da hesabını iptal etmesini talep etmekteydi. Ancak Netflix'in bir aylık ücretsiz hesap açma uygulaması kötü amaçlar için kullanıldı ve bir çok kişi bunu ticarete dökerek farklı platformlarda müşterilere satmaya başladı.

Netflix Türkiye'de tanınırlığının artması, yeterli seviyede müşteriye ulaşması bir çok televizyon ile anlaşma yaparak kendisine özel televizyonlar çıkartmasından sonra yen bir karar aldı ve artık ücretsiz hesap açma devrini kapattı. Bundan sonra müşteriler Netflix kullanmak için asgari aylık 17 TL'lik ödeme yaparak Netflix kullanabilecektir.

Editör: TE Bilisim