Nakdi destek ücretleri için 9 Temmuz 10 Temmuz’da yapılacak!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koronavirüs pandemi döneminde gerçekleştirilen nakdi desek ücretli ödemelerinden bir tanesi kısa çalışma ödeneğidir.

Türkiye'de koronavirüsün görüldüğü 11 Mart tarihinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında yapılan ekonomik mesleklere yönelik olarak sosyal STK’lar bakanlar ve birçok Sivil Toplum Kuruluşunun da katıldığı toplantı sonrasında bazı önemli kararlar almıştı. Bunlardan bir tanesi kısa çalışma ödeneğinin devreye sokulmasıdır. Pandemi olarak ilan edilmesinin ardından birçok işyerinde çalışanlar kısa bir dönemde de olsa işsiz kaldılar ve işyerlerinde kapalı olmasından dolayı esnafların sıkıntılar yaşadılar. Çalışma Bakanlığı devreye girerek gerek ücretsiz izne ayrılma konusunda düzenlemeler gerçekleşti. Kısa çalışma ödeneği devreye sokuldu. İşsizlik ödeneğinden faydalanan çalışan sayısı attırıldı. Bunlardan bir tanesi de Haziran ayı nakit ücretlerinin ödemesidir. Çalışma Bakanlığı tarafından son dakika bir açıklaması geldi. 8 ile 10 Temmuz tarihlerinde nakdi ücret desteği ödemesi gerçekleştirilecek T.C. kimlik son hanesine göre PTT hesaplarını yatırılacak.

ÖDEME TAKVİMİ NEDİR?

T.C. kimlik numarasının son hanesi 0, 2, 4 olanların bugün 9 Temmuz tarihinde ödemeleri yapılacak. T.C. kimlik numarasının sonu 6 ile 8 olanlar için 10 Temmuz Cuma günü ödemeler gerçekleştirilecek. Hak sahiplerinden IBAN numarası bildirmeyen vatandaşların PTT aracılığıyla ödemeleri yapılacak. 15 Mart tarihinden sonra iş akdi feshedilenler işsizlik ödeneği alamayanlar 8 Temmuz saatinde ödemelerini aldılar.

NE KADAR NAKDİ DESTEK ÖDENECEK?

Günlük 39,40 Tl üzerinden hesaplanacak olan ödemeler için aylık 1170 TL hesaplara yatırılacak. Damga vergisi kesintisi ile birlikte bu rakam 1168 TL olacak. Tam tutarı bu şekildedir. Yeni başvuru yapan ve bir aylık hesaplama yapılmayanlar bu rakamdan daha az bir ödeme almaktalar. Daha az ödeme alan vatandaşlar tarafından neden kısa çalışma, ücretsiz izin ödemesi az yattı gibi sorular sorulmaktadır. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.