Mart ayında ülkemizi de etkisi altına alan korona virüs sebebi ile Türkiye büyük bir mücadeleye girdi ve muhtaç ailelere nakit yardımı yapmaya başladı. Şimdiye kadar çok sayıda aileye milyarlarca TL ödemeler yapılırken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz günlerde SED ödemelerini duyurdu Buna göre muhtaç aileler için SED ödemesi altında 1.300 TL'lik nakit yardımı verilmektedir. Peki SED başvurusu nedir, SED başvuruları nasıl yapılır?

SED Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen SED yardımlarına müracaat edebilmek için hemen aşağıda yer alan linki tarayıcınıza yapıştırmanız gerekmektedir.

https://www.turkiye.gov.tr/aspb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru

İlgili link e-devlet sitesi olup T.C. kimlik numaranız, şifreniz ile giriş yapmalı ve karşınıza çıkan tüm formu hem kendinize hemde aile üyelerinize göre doğru bir şekilde doldurmanız gerekmetedir. Başvurular İl Aile Bakanlıklarına gönderilmekte olup uygun kişilere 1.300 TL'lik SED ödemeleri yapılmaktadır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1.300 TL'lik SED nakit yardımında ailelere ödemelere 8 Aralık 2020 tarihi itibari ile başladı. Bu tarihten başlayarak 15 Aralık 2020 tarihine kadar müracaatlar devam edecektir. İlgili tarihler aralığında gelen başvurular da dikkate alınacak ve onaylanan kişilere elden ya da banka hesabından veya PTT şubeleri aracılığı ile 1.300 TL'lik ödemeler yapılacaktır.