Geçtiğimiz 2019 yılının başlarında hükümet tarafından yayımlanan duyuru ile mobilyalarda ÖTV indirimi yapılacağı belirtilmiş ve indirimler yapılmıştı. Yapılan indirimler sonrasında mobilya satışı yapmakta olan tüm firmalar da fiyatlarını inen ÖTV oranlarına göre indirdi ve ciddi satışlaar gerçekleştirildi. ÖTV indirimi sona erdikten sonra da tekar fiyatlar eski haline geldi. 2020 yılına girilmesi ile birlikte yeni evleneceklere, evini dizeceklere bir müjde verildi ve bu sene de Özel Tüketim Vergisinde mobilyalar için indirime gidileceği belirtildi.

MOBİLYA FİYATLARI İNECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklama neticesinde şu anda mobilya ürünlerinde özel tüketim vergisi ÖTV'nin yüzde 18 olduğu ve yakın zamanda mobilya sektörü için yüzde 10'lük özel tüketim vergisi ÖTV indirilerek oranın yüzde 8'e ineceği müjdesi verildi. Buna göre çok geçmeden en fazla birkaç hafta içerisinde ÖTV'nin yüzde 8 civarına inmesi ve tüm mobilya ürünlerinde de ortalama yüzde 10'luk fiyatın indirilmesi bekleniyor. Bilindiği üzere şuan gıda sektöründe de vergi yüzde 8 civarındadır.

2020 yılına girilmesi ile evlenecek ve evini yenilemek isteyen kişilere ya da ailelere bu indirim haberleri oldukça iyi geldi. Yüzde 10'luk indirim sayesinde 10 bin lira gibi masraf yapacak olanlar bin lira gibi ciddi bir kazanca geçecektir. Yakın zamanda mobilya firmalarının da kampanyalar yaparak bazılarının yüzde 8'lik ÖTV'yi dahi kendisinin ödeyebileceği beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim