1.6 milyon memuru yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge ile on binlerce kişiyi ilgilendiren infaz düzenlemesi için Ak Parti MKYK sonrası önemli bir açıklama geldi.

28 Ekim tarihinde gerçekleştirilen Merkezi Karar Yönetim Kurulundan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi sözcüsü Ömer Çelik basın mensuplarına bilgilendirme yaptı ve soruları cevaplandırdı. Buna göre Ömer Çelik yurt dışında yaşanan gelişmeleri aktarırken, gündemde olan pek çok konuda önemli açıklamalar yaptı. Bu açıklamalardan bir tanesi de 3 Bin 600 ek gösterge için oldu. Geçtiğimiz günlerde MHP ve AKP'den çok sayıda bu konuda açıklamalar yapılmıştı. Son açıklamanın detayları ise şu şekilde;

3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI;

Dört meslek gurubunda ek gösterge rakamlarının 3600 e çıkartılması gündemde. Din görevlisi, hemşire, polis memuru ile öğretmenlere ek gösterge ne zaman çıkartılacak?

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik "3600 Ek Gösterge pozitif yaklaşımdır. Bununla ilgili olarak arkadaşlarımız çalışıyorlar. Polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmenlerimize bir düzenleme söz konusu." açıklamaları yaptı. Buna göre Çelik uygun bir takvim oluşması gerektiğini ifade ederek "Ekonomik disiplin içerisinde uygun bir takvime yerleştirilmesi ve meslekler arası dengeler de gözetilerek yapılmasıdır." dedi. Ayrıca zamanın ne zaman olacağı ile ilgili yaptığı açıklamada ise "Zamanlaması sayın bakan tarafından açıklanacaktır. Cumhurbaşkanımız ifade etmiştir, pozitif yaklaşım aynen sürmektedir" dedi.

İNFAZ DÜZENLEMESİ AÇIKLAMASI;

Ömer Çelik MKYK sonrası yaptığı açıklamalardan bir tanesi de İnfaz düzenlemesi hakkında oldu. Bir kereye mahsus olarak af yerine "sistem değişikliği" daha mantıklı olacağını ifade ederek. Ak Parti’nin kendi çalışmalarını henüz tamamlamadığını belirtti. 3600 ek gösterge ile infaz düzenlemesi hakkında yeni gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim