Gündemin önemli konularından birisi olan ve milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücret hakkında son teklifler ve pazarlıklar yapılmaya devam ediyor. 2018 yılının sonlarına geldiğimiz bu günlerde sendikalar ve hükümet arasında yürütülen pazarlıklarda asgari ücret tartışmalarının da sonlarına yaklaşıyoruz. Her ne kadar asgari ücret konusunda çok sayıda teklif gündeme yansısa da bazılarının mümkün olmayan teklifler olduğu herkes tarafından bilinmekteydi.

Asgari ücret ne kadar olacak?

Sendikalar tarafından çeşitli taleplerde bulunuluyor. Bu talepler dahilinde asgari ücretin 2500 TL ile başlaması ve 2019 yılı itibariyle enflasyondan doğan zamla % 25 lik bir ilavenin daha yapılması konuşuluyordu. Yakın süreçte asgari ücretteki bu pazarlıklara dair yeni bir konu daha gündeme yansıdı. Bu konuda asgari ücretin 2019 yılı gelmeden 2000 TL  olarak ayarlanması ve uygulanacak % 25 enflasyon zamıyla birlikte 2019 yılı içerisinde 2500 TL civarlarına çekilmesi isteniyor. Konuya ilişkin süreç milyonlarca kişi tarafından merakla bekleniyor.

Sizce asgari ücret ne kadar olmalı?

Milyonlarca asgari ücretlinin ve ailelerinin hayatını etkileyecek konuya ilişkin sizin de görüşlerinizi merak ediyoruz. Yorum alanından bizlere fikirlerinizi aktarabilir, diğer vatandaşlarla görüşler ve değerlendirmelerde bulunabilirsiniz. Umuyoruz ki asgari ücrette yapılacak düzenleme milyonlarca vatandaşımız için iyi bir düzeyde olur ve ekonomik bunalımların önüne geçilerek, problemsiz bir sürecin adımları atılmış olur. Asgari ücretteki tüm gelişmeleri öğrenmek ve süreç hakkında bilgi sahibi olmak için isinolsa.com sitemizi ziyaret etmeyi unutmayınız.

Editör: TE Bilisim