Ülkemizde milyonlarca vatandaş, zaman zaman bankalardan kredi çekerek, anlık nakit ihtiyaçlarını karşılamak veya uzun vadede ödeme planıyla borç ödeyebilmek için bankalara başvuru yapıyorlar. İhtiyaçlara göre çeşitlilik gösteren kredilerden yararlanan vatandaşlar, borç aldıkları kredileri zaman zaman ödemek konusunda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Kredilerin ödenmesi, ekonominiz elvermiyorsa ciddi problemlere yol açabiliyor. Öyle ki haciz ve icralarla karşılaşan vatandaşları, borçları yüzünden uyku uyuyamayan ve yaşamına son vermeyi dahi düşünen kişileri televizyon kanallarında haber programlarında sıkça görüyoruz. İşte bu noktada kredilerin yapılandırılması konusu gündeme geliyor ve bu konuyla alakalı da önemli bir adım atıldı. 

Resmi Gazete' de yayımlandı

Vatandaşlar kredi borçlarını yapılandırma talep ederek, uygun görülen ödeme planlarında yeniden ödeme imkanına sahip olacaklar. İlgili düzenleme kapsamında kredi borçlarını ödemekte zorluk çeken, yapılandırma sürecine ihtiyaç duyan vatandaşlar, başvurularını bankalara müracaat ederek yapabilirler. Aldığınız kredideki ödeme planından farklı olarak, borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar kredi borcu için bankalardan 60 aya kadar yapılandırma talep edebilecekler. Özellikle ihtiyaç kredilerinde fazlasıyla kullanılacağı düşünülen bu imkan, Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe girmiş durumda. Vatandaşlar yapılandırma taleplerini, krediyi aldıkları bankaya müracaat edip, ilgili kararname kapsamında yararlanmak istediklerini ifade ederek, bu imkanı kullanabilecekler. Kredi yapılandırmalarını yapacak vatandaşların, mevcut gelir düzeyleri üzerinden en kötü senaryoyu hesaplayarak yapmaları, yapılandırma sürecini problemsiz olarak geçirmelerine olanak sağlayacağından, ödeyebileceğiniz minimum tutar üzerinden yapılandırma yapılması fayda sağlayacaktır.

Tüm ekonomi haberleri, kredi ve kredi gelişmeleri için tüm yaşananlardan ilk siz haberdar olmak isterseniz mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim