Türkiye’de bankalara borcu olan milyonlarca vatandaş bulunuyor. Ödemesi geçmiş ve yüklü miktarda faiz yükü ile karşı karşıya olan vatandaşlar için yeni bir açıklama yapıldı. Açıklamada borcunun uzun zamandır ödemeyen yaklaşık 2 milyon kişinin borçlarının Varlık Yönetimi Şirketleri’ne devredildiği öğrenildi. Milyonlarca borçluyu ilgilen açıklamada borçların yasal faizlerle birlikte 50 milyon liradan fazla alacağın Varlık Yönetimi Şirketleri tarafından tahsil edileceği ifade edildi.

BORCU OLANLAR DİKKAT!

Kredi kartı, kredi ve benzeri nedenlerle bankalara borcu olan vatandaşlar, zamanında ödeme yaptıkları takdirde herhangi bir risk ile karşı karşıya kalamayacak. Ancak ödemesi geçmiş ve uzun süredir ödemelerini aksatan kişilerin borçları Varlık Yönetimi Şirketleri’nce tahsil edilecek. Bu aşamaya gelmiş vatandaşlar ise borçlarını yapılandırarak, taksitlendirdikleri borçları zamanında ödemesi gerekiyor. Ayrıca borçların Varlık Yönetimi Şirketleri’ne devredilmesi halinde de borçlar yapılandırmaya girebilecek.

Bankaya borcu olan ve zamanında ödeme yapmayan vatandaşlar [email protected] mail adresine ulaşarak hangi şirketlere borçlarının aktarıldığını öğrenebilecek. Şu anda BDDK verilerine göre 22 varlık yönetim şirketi bulunuyor. Bu nedenle bankalar yerine bu şirketlerden vatandaşlara ulaşılacak. Ancak dolandırılma gibi tehlikelere karşı her halükarda borçlu kişilerin bankalarıyla irtibata geçmeleri ve bu süreçte ödemelerini en kolay şekilde yapabilmeleri için bilgi almaları gerekiyor.

Editör: TE Bilisim