Emeklilikte yaşa takılanlar sorunu uzunca sürelerdir çözülmeyi bekliyor. Partilerin EYT süreciyle alakalı vaadlerinin olduğu açıklamalar ve reklam kampanyaları vatandaşlar tarafından sosyal medya platformlarında gündeme taşınmaya çalışıyor. Binlerce EYT konusunda çözüm bekleyen vatandaş tarafından EYT sürecinin çözümlenmesine yönelik gerekliliğe dikkat çekiliyor. EYT mağduru olduğunu ve bu sürecin devlete, ekonomisine yük olacak bir rakamla karıştırılmaması gerektiğini, sayılarının 200 bini ancak bulduğunu aktarıyorlar. Yapılan açıklamalarda hem sendikalardan, hem EYT derneğinden hem de partilerden önemli ifadeler gündeme yansıyor. Bu ifadelerin sonrasında da bilindiği üzere EYT TBMM gündemine taşınıyor ve konuşulmak üzere, bir çözümün gelmesi umuduyla merakla bekleniyordu. Bu süreç nihayet yaklaşıp, TBMM gündemine girdiğinde ise MHP ve AK Parti' nin oylarıyla reddedildi. MHP ve AK Parti tarafından yine EYT konusunda önemli açıklamalar kamuoyuna yansımıştır.

MHP ve AK Parti kanun teklifinin üzerinde yeterince çalışılmadığını ifade etmişti

Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti tarafından yapılan açıklamalarda, meclise gönderilen kanun teklifinin üzerinde çok çalışılmayan ekonomiyi ve sistemi kötüye götürecek, başka problemler ortaya çıkaracak bir kanun teklifi olduğu yönünde açıklamalar gerçekleştirildi. Kanun teklifinin de daha sonra MHP tarafından daha detaylı ve sistematik şekilde hazırlanarak meclise sunulacağı şeklinde ifadeler kullanıldı.

" İYİ Parti EYT teklifi sunun kabul edelim. " 

EYT konusunun çözülmesi noktasında partilerin teklif getirmesini, çalışma başlatmasını isteyen İYİ Parti, EYT süreciyle alakalı gelen teklifleri onaylayacaklarını söyledi. Bu açıklamaların yanı sıra, İYİ Parti' nin EYT sürecine asla köstek olan tarafta yer almayacağı, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla alakalı hak mağduriyetinin ortadan kaldırılması için çabalarını sürdürecekleri ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilisim