Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikaları Kurulu toplantısı yapılacak. Piyasalar ve kredi kullanacak vatandaşlar için konut kredisi ve ihtiyaç kredisini etki edecek bir gelişme olup olmayacağı konusundaki gelişmelerde son dakika kararları bekleniyor.

Merkez Bankası faiz kararı toplantısı ne zaman olacak. TCMB temmuz ayı ilk toplantısında Murat Çetinkaya görevde olmayacak. 6 temmuz tarihinden itibaren yeni Merkez Bankası Başkanının başkanlığı edeceği PPK, son dakika faiz kararları alabilir.. Dolar yaptırım toplantısı sonrası gözler Merkez Bankası faiz indirimi ne kadar olacak sorusunda. Ev alacak olan vatandaşların konut kredisi faizi için beklentilerde olduğu gibi yüzde 1'in altında düşecek mi? Bu sorunun cevabı Para Politikaları Toplantısı sonrası açıklamalarda çıkabilir.

NE SON FAİZ İNDİRİMİ 4,5 YIL ÖNCE OLDU;

Piyasaların beklentisi faizi indirimi olacağı yönünde. 25 Temmuz perşembe günü toplantıda 2,5 puan faiz düşüşü bekleniyor. Bu faiz indirimi ile birlikte 4.5 yıl sonra ilk kez bir düşüş yaşanacak. Bilindiği gibi 2018 yılı eylül ayında politika faizi yüzde 24'e çıkartıldı. Para politikalarındaki makas 25 Temmuz toplantısı ile değişebilir. Son faiz indirimi ise 2016 Eylül ayında gerçekleştirilmişti.

KONUT KREDİLERİ YÜZDE 1’İN ALTINDA İNER Mİ?

Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası değişikliğinin yaşanmasının ardından ardı ardına bazı bankalar konut kredi faizlerini düşürdüğünü açıkladı. Buna göre son olarak Akbank kredi faizi oranını 1,49 olarak güncellediğini duyurdu. Perşembe günü toplantı sonrası gelişmeler kredi faizlerin daha aşağı yönlü olması beklentisini arttırdı. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim