Bilindiği üzere toplu sözleşmede memurun ne kadarlık bir zam oranı alacağı büyük bir merak ile beklenmekteydi. Memur-Sen cephesinden verilen zam oranları beğenilmemekte ve hükümette Memur-Sen tarafından istenilen zam oranlarını yüksek bulmaktaydı.

Gece yarısına kadar yapılan toplu sözleşme görüşmeleri sonunda sonuç verdi. Buna göre memurun 2018 ve 2019 yılına 6 aylık olmak üzere toplam yüzde kaçlık zam oranı alacağı belli oldu. Peki memur 2018 yılında yüzde kaç zam olacak, 2019 yılında yüzde kaç zam alacak ve enflasyon farklı ödenecek mi?

MEMURUN ALACAĞI ZAM ORANLARI

Memur-Sen ve hükümet arasında yapılan görüşmeler sonunda sonuç verdi ve orta yol zam oranında anlaşma yapıldı. Memura 2018 yılında yüzde 4 + 3,5 ve 2019 yılında yüzde 4 + 5 oranında zam yapılacağı açıklandı.

Toplu sözleşmede memurun alacağı zam miktarının açıklanması ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konu hakkında önemli duyuru yaptı. Buna göre memur 2018 yılının ilk 6 ayında yüzde 4 zam alacak, kalan 6 ayda ise yüzde 3,5 daha zam alacak. 2019 yılında ise ilk 6 ayında yüzde 4, kalan 6 ayında ise yüzde 5'lik zam oranından faydalanacak.

ENFLASYON FARKI VERİLECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aracılığı ile yapılan duyuru da memura verilecek olan zam miktarında enflasyon farkına göre artırma gidilebileceği açıklandı. Buna göre enflasyon miktarı eğer öngörülenden daha yüksek olursa ilgili tutar memurun maaşına artı zam olarak yansıtılacak.

TÜM EKONOMİ HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ