Türkiye Büyük Millet Meclisinde memurları sevindirecek bir gelişme yaşandı. 24 Kasım öğretmenler gününe günler kala memur ve öğretmeleri sevindirecek bir kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunulduğu aktarıldı. Buna göre Mecliste grubu bulunan iki parti kanun teklifi sunarak maaş ikramiye, yakacak yardımı, yiyecek yardımı verilmesi talep edildi. İşte son dakika gelişmelerine ait detaylar..

Cumhuriyet Halk Partisi -CHP- ve İYİ parti tarafından hazırlanan kanun teklifinde 657 sayılı Devlet memurları kanununda bulunan bazı yardımların kurala bağlanmasını istemektedir.

MEMURA YİYECEK YARDIMI;

Türkiyede kamu kurumlarında görev yapan 2 milyon 452 memur bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından açıklanan verilere göre 1 milyon 173 bin kişi eğitim sektöründe eğitim ve öğretim alanlarında görev yapıyor. En çok memur eğitim sektöründe bulunurken, 24 kasım öüretmenler günmü öncesinde yasallaşması için bir kanun teklifi sundu. CHP ve İYİ parti tarafından TBMM'de sunulan kanun teklifinde yiyecek yardımı olarak memur maaş katsayısı ile 1500 göstergenin çarpılması sonucu elde edilecek tutarın yardım olarak ödenmesi isteniliyor. Bu tutar kış ayları için 207 Tl olarak hesaplanmakta.

ÖĞRETMENE MAAŞ İKRAMİYESİ;

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok yaptığı açıklamada ise 18. Milli Eğitim Şurasında alınan kararlardan bir tanesi olan öğretmenlere bir maaş ikramiye ödenmesi konusunun bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

İŞİN OLSA