Memurlarda olduğu gibi emekli vatandaşlara da aile yardımı geliyor. Mecliste kabul edilirse emekli maaşları yeniden hesaplanacak. Emekli vatandaşlara da tıpkı memurlara verildiği gibi aile yardımının bir benzerinin verilmesi için çalışma başlatıldı. Eğer gündeme gelen emekliye aile yardımı verilmeye başlanırsa, emekli maaşına ek olarak 344 TL daha alınacak.

Türkiye Emekliler Derneği ve Memur sendikaları tarafından gündeme getirilen aile yardımı talebi milyonlarca emekli vatandaşı heyecanlandırdı. Eğer bu talep hayata geçerse emekli maaşları yeniden hesaplanacak.  Emekli ailelere de tüm kamu çalışanlarına ödenen aile yardımının bir benzerinin verilmesi gerektiğini söyleyen Türkiye Emekliler Derneği, önümüzdeki günlerde kamu personeli danışma kurulu ile birlikte çalışmalara başlayacak.

Kamu çalışanları her ay aile yardımı almakta. Memurlar çalışmayan eş için 278 lira, çocuk yardımı için ise 0-6 yaş için 65,30 ve 6 yaş üzeri çocuk için 32,65 lira yardım alıyor. Eşi çalışmayan ve iki çocuğu bulunan kamu çalışanları 402,29 TL aile yardımı almakta. Eğer emekli vatandaşların talepleri hayata geçerse eşi çalışmayan ve 6 yaş üstü iki çocuğu bulunan emekliler 340 liraya varan ek ödeme alabilecek. İstenilen sonuç sağlanamazsa memur sendikaları konuyu Ağustos ayında tekrar gündeme getirmeye hazırlanıyor. Toplu sözleşme görüşmelerinde ise emekliler için aile yardımı öncelikli konular arasında yer alacak.

Bahsi geçen yardımlarla alakalı daha fazla bilgiye ihtiyaç duymanız durumunda yorumlar kısmından bizlere ulaşabilir, aile yardımıyla alakalı düşüncelerinizi aktarabilirsiniz.