Ülkemizde görevlerini sürdürmekte oaln kamu kurumlarında bilindiği üzere milyonlarca memur istihdam etmektedir. İlgili memurlar görevlerine, çalışma yerlerine, eğitim durumlarına aile ve çocuklarının olup olmama durumlarına göre maaş almakta olup verilen maaşlar Ocak ayı ile Temmuz ayında zamlı olarak yatırılmaktadır. Buna göre Ocak 2020'de memurların maaşlarına bilindiği üzere yüzde 4 oranında zam yapıldı. Şimdi memurlar gözlerini Temmuz ayına çevirdi. Peki Temmuz ayında memurların maaşına yüzde kaç zam yaplacak. Memurlara verilecek olan zam oranları açıklandı mı?

Yüzde 4 Zam Verilecek

Memurlara Ocak ayında ilk yarı olarak yüzde 4 oranında zam yapıldı. Buna göre bu tutar ikinci altı ay içinde devam edecek. Yani Temmuz ayından sonra memurlarına maaşına yüzde 4 zam gelecek. Tabi bu zam miktarı artabilecek ve artması için enflasyon oranlarının yükselmesi gerekmektedir.

Enflasyon Zammı Verilecek

Şuanda belirlenen oran yüzde 4 oranında sabitlenmiş durumdadır. Ancak enflasyon oranları beklenilenden daha yüksek çekerse memurların maaşına yüzde 4'e ilave olarak enflasyon rakamı da eklenecek. Tabi Temmuz ayı gelmeden enflasyon rakamları ne kadar olur, enflasyon azalır ya da artar mı, enflasyon farkı ne kadar olur gibi net bir bilgi bilinmemekte olup Temmuz ayına kısa bir süre kala yüzde 4'e ilave olarak ne kadar daha zam verileceği öğrenilebilecektir.

Editör: TE Bilisim