Kamu kurumlarında istihdam etmekte olan milyonlarca memura her sene belirlenmiş oranlara göre zamlar yapılmaktadır. Buna göre Temmuz ayına sayılı haftalar kaldı ve milyonlarca memur yapılacak olan zam oranlarını şimdiden araştırmaya başladı.

Peki memurlara Temmuz ayında ne kadarlık zam yapılacak? İşin Olsa ekibi olarak sizler için tüm zam oranları hakkında araştırmalarımızı tamamladık. Buna göre memurlara zammın yapıldığı gibi yine eş ve çocuklar içinde verilen yardım oranları artırılacak.

ZAM ve YARDIM ORANLARI

Temmuz ayına girilmesi ile memurlara verilecek olan maaşlara zam yapılacak. Peki zam oranları nedir? Buna göre memura yüzde 3,5 zam yapılacak fakat bu zamma enflasyon farkı da eklenecek ancak enflasyon farkının fazla olmaması ön görülmekte olup ortalama 0,01 - 0,05 arasında olacağı belirtiliyor. Yani memura artı eksi yüzde 3,5 oranında zam yapılacaktır.

Bu zam oranlarından hariç olmak üzere yine memura aile yardımları 231 liradan 239 liraya, 0 - 6 yaş arasındaki çocuklar için verilen 54 TL'lik yardım 56 TL'ye 6 yaş üzerindeki çocuklar için verilen 27 liralık yardım ise 28 liraya çıkartılacaktır. Yine 0 ile 6 yaş aralığında 2 çocuğu olan ve eşi çalışmayan memurlara verilen 340 TL'lik yardım oranı 352 liraya çıkartılacaktır. Yeni detaylar ve gelişmeler geldiğinde sizlere bilgi vereceğiz.