Ülkemizde görevlerine devam etmekte olan kamu kurumlarında milyonlarca memur istihdam edilmektedir. İlgili personeller pozisyonlarına, çalıştıkları kuruma, eğitim durumuna, ailevi durumuna, çocuğun olup olmaması durumuna göre değişkenlik göstermekte olan tutarlarda maaş almaktadır. Peki memurlar hangi tarihlerde maaş almaktadır. Devlet memurların maaşını ayın kaçında yatırmaktadır? Memurların maaşı saat kaçta yatar?

Memur Maaşlarının Yatırılma Tarihi Nedir?

Memurların maaşları belirlenmiş olan tarihlerde yatırılmakta olup bu tarihlerde her hangi bir değişkenlik olmamaktadır. (Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ya da önemli günlerde memurların acil ihtiyaçlarını karşılaması için bazen daha önceki tarihlerde ücret yatırılmaktadır.)  Genel olarak memurların maaşı ise her ayın 15. günü yatırılmaktadır. Yani 15 Ocak, 15 Şubat, 15 Mart gibi her ayın 15'inde ülkemizde istihdam etmekte olan memurların maaşları yatırılmaktadır. Zaten özellikle kamu bankalarında her ayın 15'inde dikkat edildiğinde uzun kuyruklar, şubelerde ise bitmeyen sıralar olmaktadır. Buradan da memurların maaşlarının hangi tarihte yatırıldığı çıkarımlanabilir. Peki memurların maaşı saat kaçta yatırılır?

Saat Kaçta Maaş Yatırılır?

Bazı memurlar işlemlerinin acele olması dolayısı ile maaşlarını erkenden çekmeye ve işlerine devam etmeye çalışmaktadır. Bu kişiler memur maaşlaarının saat kaçta yattığını oldukça merak etmektedir. Peki memur maaşları saat kaçta yatar? Buna göre kesin bir saat ya da dakikası olmamak ile birlikte memurların maaşları 00.00 itibari ile işleme konulmakta ve 03.00 surlarına kadar genel olarak maaşlar yatırılmaktadır. Yani ATM'lere saat 03.00 surlarından sonra giderseniz memur maaşınızın yattığını görebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim