Milli Eğitim Bakanlığı ücretli öğretmenler ile ilgili müjdeli haberi verdi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Covid-19 salgınında eğitime ara veren ücretli öğretmenlerin ve usta eğiticilerin ek ders ücretlerinin bu süreç boyunca ödeneceğini ifade etti. Yapılan çalışma sonrası Resmi Gazetede Cumhurbaşkanlığı kararı yayımlandı.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Ücretli öğretmen maaşları ne zaman ödenecek? Kurumlar ek ders çalışma saatlerini hesaplamasını yaparak Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderiyor. Hesaplamanın ardından mutemetlikler tarafından her ayın 15’i ile 20’si arasında öğretmen ve usta öğreticilerin banka hesaplarına bu ödemeler gerçekleşiyor.

NE KADAR MAAŞ ÖDENECEK?

Uzaktan eğitime geçiş tarihi olan 23 Mart tarihinden itibaren bir ek ders hesaplaması yapılacak. 16 ile 20 Mart haftasında ara tatil dönemi olduğundan bu döneme ait bir hesaplama yapılamayacak. 17 günlük ek ders hesaplamaları ders saati ücreti hesaplaması ile ortalama 1700 TL bir ödeme yapılması bekleniyor. Ücretli öğretmenlerin saat ücreti olarak 30 Haziran 2020 tarihine kadar 17.30 Tl üzerinden ödeme alacaklar. 2020 yılının ikinci yarısında ise 19 Tl olarak hesaplama yapılacak. Günde 6 saat ders verebilen bu öğretmenlerin maaşları asgari ücret düzeyini altında kalmaktadır. Çalışanlar bu konuda da Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında bir çalışma yapılması ve maaşları da iyileştirme yapılmasını istemektedirler.

Editör: TE Bilisim