Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarında güvenliğin sağlanması, temizlik işlerinin gerçekleştirilmesi, bakım ve onarım işlerinin tamamlanmasına yönelik olarak İçişleri Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı üçlü protokolleri gerçekleştirilmiştir. Buna göre 20 bin güvenlik görevlisi kadrosu çalışanlarına kadro verilmesi gündeme geldi. Çalışanlar daimi süreli çalışmaları ve maaş haklarının iyileştirilmesi için talepleri TBMM'de gündeme geldi.

TYP Çalışanlarına Kadro mu Gelecek?

Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanlığından verilen teklife göre 4 Nisan 2007 tarih ve 5620 sayılı kamuda geçici iş pozisyonlarında çalışanların sürekli işçi kadrolarına geçiş yapmaları ve geçici olarak çalışmaları ile ilgili kanunlarda değişiklik yapılması teklifi sunuldu.

Plan ve Bütçe komisyonu, İçişleri ile Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal işler Komisyonuna gönendirilen teklifin alt komisyondaki görüşmelerinin tamamlanmasının ardından genel kuruldaki oylaması gerekli olacak. MEB TYP çalışanları kadro verilecek mi henüz netlik kazanmazken, bu konudaki gelişmeleri de aktarmaya devam edeceğiz. TYP düzenlemelerinden anında haberdar olmak için işin olsa sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

TYP kadrosunda görevlendirilmeler ülke genelindkei kamu kurumlarına yapılmaktadır. Buna göre Meb, Belediyeler, İl Özel İdareler, Kültür ve Turizm Müdülükleri, Aİle Çalışma İl Müdürlükleri, Devlet Su İşleri, Tüm kamu kurumlarında da bu kadrolarda geçici istihdamlar yapılıyor.

Başvuru Şartları Neler?

Toplum Yararına Programlarına başvuru yapmak için gerekli olan başvuru şartlarından bir tanesi yaş şartıdır. 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir.

En az 18 yaşında olmak,

İşkur'a kayıtlı işisiz olmak istneilmektedir.

Halen emekli yada malul aylığı almıyor olmak istenilmektedir.

Örgün bir öğrenime devam edenler başvuru yapamayacaklar. Açıköğretim öğrencileri hariç başvuru yapılabilecekler.