Ücretsiz İzin Maaşı hesaplara 515 Tl neden yatırıldı!

Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan vatandaşlar çin denecek olan ücretsiz izin ödemesi hesaplara yatırıldı. Günlük olarak 39.40 Tl olarak hesaplanan maaş için aylık 1170 Maaş bekleyenler hesaplara daha az ödeme yapıldığını fark ettiler. Vatandaşlar ücretsiz izin ödemesi neden az yatırıldığını merak ediyor.

Çalışma Bakanlığı nakdi ücret desteklerinden bir tanesi olan  izin desteği başvurusu 700 bin civarında oldu. Ödemeler ise 8 mayıs tarihinde gerçekleştirildi. Maaşlar 3 ay süre ile ödenecek. Daha önce başvuru yapan vatandaşların yeni bir başvuru yapmalarına gerek olmayacak. Damga vergisi kesintilerinden sonra ödemeler aylık olarak 1168 Tl olacak.

ÜCRETSİZ İZİN ÖDEMESİ SORGULAMA EKRANI;

Başvurular SGK ekranı üzerinden açılan ücretsiz izin pandemi modülünden yapılabilecek. Covıd-19 izin ekranından yeni başvuru yapılabilecek. Başvuru yapmak, başvuru durumunu sorgulamak için iş veren sistemi kullanıcı girişi  https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi  adresinden erişebilirsiniz.

1177 Tl ödeme bekleyen vatandaşların 545 Tl ödeme yatırılmasını ile neden maaşlar yarım yatırıldığını merak etmeye başladı. Maaş destekleri 17 Nisan tarihinden itibaren yapılmaya başladı. Nisan ayı ödemelerinde 14  günlük ödeme tutarı olarak 551,6 TL hesaplama gerçekleştirildi. Damga vergisi düşülmesi ile hesaplara 545 Tl ödemesi yapıldı.  ücretsiz izin maaşlarının  5 Haziran tarihinde 30 günlük ödenecek.