Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan yeni bir müjdeli haber geldi. Üniversitelerde okuyan yükseköğrenim öğrencilerinin Kredi Yurtlar Kurumu Mayıs KYK bursları ne kyk kredi zaman ödenecek belli oldu. KYK kredisi alacak öğrenciler içinde ödeme takvimi açıklandı.

BURS ÖDEME TAKVİMİ;

Kredi ve burs ödemeleri 6 Mayıs tarihi itibari ile ödenmeye başlanacak. Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu ödemelerin ne zaman ödeneceğini açıkladı. T.C. kimlik numarasının son rakamına göre 0 olanlar çarşamba günü, son rakamı 2 olanlar ise 7 Mayıs perşembe günü, T.C. son rakamı 6 olanlar 9 mayıs günün, 8 olanlar ise 10 Mayıs günü hesaplarına ödemeleri gerçekleştirilecek. 6 ile 10 Mayıs tarihleri arasında tüm kredi burs ödemeleri tamamlanacak. 

BURS HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

KYK yurtlarından süresiz olarak çıkartılma cezası alanlar, Öğrenim yurtlarının kapatılması durumunda, öğrenime 1 yıl süre ile ara verilmesi durumunda, sağlık sebebiyle eğitimine devam etmemesi durumunda izin alma, kayıtlarının durdurulması vazgeçme durumlarında, öğrencinin kurumdan ayrılması çıkartılması ada uzaklaştırılması durumlarında öğrencinin başarısız olması durumlarında KYK bursları kesilmektedir. Mayıs ayında burslar ödenecek mi sorusu çokça sorulmaktaydı. Buna göre hesaplara bugünden itibaren ödenmeye başlandı.

Editör: TE Bilisim