15 ilde 16 Mayıs tarihinde başlayan sokağa çıkma yasağı bugün sona erecek. Ramazan bayramı arefe günü başlayacak olan kısıtlama bayram boyunca tüm illerde uygulanacağı açıklandı. İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına göre bazı yerleşim yerlerinde maske takma zorunluluğu getirildi. Bu iller 19 Mayıs tarihi itibari ile 27 oldu. Son olarak Bolu ve Bitlis iline bağlı Tatvan ilçesinde de kısıtlama getirildi.

Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada 20 Mayıs tarihinden itibaren açık alanlarda olmak üzere tüm her yerde maske kullanmak zorunlu hale getirildi. Kurallara uymayanlara idari ve adli işlem başlatılacak.

Bitlis İli Tavan ilçesinde salgın nedeniyle 20 Mayıs çarşamba gününden itibaren uygulanmak üzere köyler hariç ilçe merkezine maskesiz sokağa çıkmak yasak olacak. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada tehlikenin geçmediğini, sosyal mesafeye uyulması gerektiği uyarısı yapıldı.

27 İLDE MASKE ZORUNLULUĞU;

Bolu İl Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre Kontrollü sosyal yaşam boyunca Bolu il ve ilçelerde ikamet dışına maskesiz çıkmak kısıtlandı. Standartlara uygun maske kullanmaları uyarısı yapıldı.

Manisa, Trabzon, Uşak, Eskişehir, Burdur, Kahramanmaraş, Siirt, Tunceli, Kayseri, Kırıkkale, Isparta, Adıyaman, Aydın, Sakarya, Amasya, Balıkesir, Aydın, Karabük, Gaziantep, Kastamonu, Muğla, Düzce, Denizlik, Bartın, Kocaeli, Bolu, Gümüşhane illerinde maskesiz dışarıya çıkmak yasaklandı.

MASKESİZ DIŞARIYA ÇIKMANIN CEZASI NE KADAR?

"Bu Kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymayanlara, fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, iki yüz elli Türk Lirasından, bin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir.