Dünya genelinde pek çok ülkede koronovüris tehdidi ile karşı karşıya geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamalarda ülkemizde henüz virüs nedeniyle rahatsızlanan olmadığını fakat tüm tedbirlerin alındığını sınır ülkelerimizde de görülmesi nedeniyle bir tehdit ile karşı karşıya olduğumuzu ifade etti. Diğer yandan koronovirüs nedeniyle maske fiyatlarında 20 katından fazla artış yaşandı.

İlk olarak Çin'de başlayan Koronovirüs komşu ülkelerde de can kayıplarına neden oluyor. İran'da 19 kişi hayatını kaybetti. Dünya genelinde 2.762 kişi hayatını kaybederken bu hastalığa bulaşan kişi sayısı 81 Bin'i geçti. Bu hastalığın bulaşmamasını isteyenlerin toplu yaşam alanlarında maske kullanımını arttırdı. Medikal ve eczanelerde yok satan maskenin fiyatlarında da 20 katından fazla artış dikkatlerden kaçmadı. Bu konuda pek çok şikayet Ticaret Bakanlığına ulaştı. Ticaret Bakanı Pekcan bir açıklama yaptı.

8 FİRMA İLE İLGİLİ ŞİKAYET GELDİ;

Ticaret Bakanı Pekcan maske fiyat artışları nedeniyle reklam kurulu toplantısının Mart ayının 10'unda yapılacak iken 3'üne çekildiğini ifade etti. Maske fiyatları ile ilgili toplam 8 firmayla ilgili şikayet geldi. Reklam Kurulu toplantısı 10 Mart'taydı, onu maskeden dolayı 3'üne çektik” dedi.

MERDİVEN ALTI ÜRETİMLERE DİKKAT;

Virüsten korunmak isteyen vatandaşlar maske talebini arttırdı. Bu konuda özellikle Çin ve ardından pek çok ülkede maske üretiminin artmasına ve taleplerin artışına neden olurken, bazı merdiven altı üretimlerde üretilen 2 katlı veya 3 katlı maskelerin virüslerden korumayacak kadar kaliteden eksik bir şekilde üretildiği ifade ediliyor.

Editör: TE Bilisim