Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı. Yapılan açıklamalarla, ülkemizin Mart ayındaki ekonomik durumu gözler önüne serildi. Enflasyondaki mevcut durumun analizi için her ay yayımlanan bu raporlar, ekonomideki ileri görme algısını genişletmek için kullanılıyor. Ekonomide son durum analizinin yapılması noktasında önemli verileri barındıran bu istatistiklerde, seçim sürecini de yaşadığımız Mart ayı ülkemiz için nasıl geçti? Ekonomideki son durum ne? Merak edilen Mart ayı enflasyon rakamlarına göz atalım...

MART AYI ENFLASYON RAKAMLARI BELLİ OLDU!

TÜİK' in açıklamış olduğu Mart ayı enflasyon rakamları verilerine göre tüketici fiyat endeksi aylık % 1,03 oranında artış gösterdi. Bir önceki yılın Aralık ayı baz alındığında bu durum %2,27 olarak karşımıza çıkmaktadır. Daha önceki yılın aynı ayına göre ise % 19,71 oranında artış görülmektedir. Aylık bazda en yüksek artış %3,48 ile sağlık kaleminde oldu. Ana harcama grupları olarak nitelendirilen kalemlerde 2019 yılı Mart ayında gıda ve alkolsüz içecekler % 2,44, eğitim %1,45, ulaştırma %0,75 ve otellerde %0,67 olarak kayıtlarda yerini aldı.

Yıllık bazda en fazla artış % 29,77 oranıyla gıda ve alkolsüz içecekler grubunda gerçekleşti. Bu istatistiklere göre bir önceki yılda aynı ayda, çeşitli mal ve hizmetler %27,94, ev eşyası % 26,98 olarak akyıtlarda yerini aldı.

EKONOMİ GÜNDEMİNİ İŞİN OLSA UYGULAMALARIMIZLA TAKİP EDİN!

İOS> TIKLA

ANDROİD> TIKLA

Editör: TE Bilisim