Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz senelerde bankalara çağrıda bulunmasının ardından bankalar emeklilere promosyon vermeye başladı. Buna göre bankalar ile emekliler görüşmekte ve emekli istediği bankayla anlaştıktan sonra ödemesini ilgili bankada almaktadır. Ödemelerini anlaşılan süre boyunca alması doğrultusunda emekliye promosyon ödemesi yapılmaktadır. İlk anlaşma 2017 yılı Mart ayında yapılmıştı ve üzerinden 3 yıllık bir süre geçti promosyon süreleri sona erdi. Buna göre bankalar ile emekliler tekrardan masaya promosyon ödemesi için oturacak.

450 TL - 1000 TL PROMOSYON VERİLECEK

Bankalar emeklilere aldıkları maaşlara göre promosyon ödemesi yapmakta olup promosyon ödemesi tutarı bankadan bankaya değişiklik göstermektedir. Yani hem kamu bankaları hemde özel bankalar bir birinden farklı teklifler de bulunmakta olup kamu bankalarının Mart ayına yakın bir süre kala ortak bir net rakamda anlaşma sağlanması beklenmektedir. Öte yandan özel bankalar her hangi bir toplantı yapmadığı için farklı tutarlar da promosyon ödemesi veriyor. Kimi bankaların 450 TL'den başlayan promosyon ödemesi verdiği öğrenilirken kimi bankaların 1000 TL promosyon ödemesi verdiği anlaşıldı.

Yine bazı bankalar yanında bir emekli daha getirene ek 100 TL ya da 150 TL'lik ödeme daha verilmektedir. Yani karı-koca emekli olan kişiler eşlerini de yanlarında getirdiğini beyan ederek 2x promosyon ödemesi + 100 TL ya da 150 TL bankanın belirlediği tutarda ortaklık ödemesi alabilirler.