Marketlerde ve mağazalarda kullanılan plastik poşetlerin ücretlendirilmesi 2019 tarihi itibari ile başladı. Çevre ve şehircilik Bakan Yardımcısı Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar bu konuda sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Poşet ücreti 2020 ne kadar olacak? poşet ücretine zam olacak mı? Tüm bu soruların cevabı belli oldu.

POŞET ÜCRETİNE ZAM VARMI?

Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan geri kazanım yönetmeliği resmi gazete açıklanmıştı. Bu yönetmelikte geri kazanım ve yeniden değerleme oranlarında zam yapıldı Buna göre perakende satışlarda 25 kuruş üzerinden satılan poşetlere zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmuştu. Çünkü poşetlerde yeniden değerleme oranı 15 kuruş iken yeni tarifede 18 kuruş olarak açıklanmıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar sosyal medya üzerinden müjdeyi verdi. Buna göre poşet ücreti 2020 yılında 25 kuruştan satılacak. 

POŞET KULLANIMI YÜZDE 77 AZALDI;

Kişi başı aylık poşet kullanımı adeti 10’a düştü. Aralık ayında açıklanan rakamlara göre 200 bin ton plastik kullanımı azaldı. Daha önce kişi başı ortalama 35 oşet kullanılıyordu. rakam 10'a kadar geriledi.