Çok sayıda siyasi parti ve siyasetçi tarafından gündeme getirilen ve seçim vaadi olarak aktarılan emeklilikte yaşa takılanlar konusundaki çözüm problemlerine, belediye başkan adayı da dahil oldu. Ankara' nın güçlü adaylarından olan Mansur Yavaş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında FLAŞ bir EYT açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamasında, çözümünün olduğunu ifade eden Mansur Yavaş, bu problemin çözümünde görev alacağını değindi.

İYİ Parti ve CHP onaylamış, MHP reddetmişti

Emeklilikte yaşa takılanlarla alakalı meclisteki oylamayı İYİ Parti ve CHP onaylamış, MHP tarafından red oyu kullanılmıştı. Konuya yönelik olarak açıklama gerçekleştiren MHP, bu çalışmanın tam anlamıyla yapılması gerektiğini, partileri tarafından bir çalışma yapılarak zaten TBMM gündemine taşınacağına değinmişti. Açıklamalarda sözlerin tutulacağı ve EYT mağduru vatandaşların haklarının verileceği ifadeleri kullanılmıştı.

Mansur Yavaş da dahil oldu, çözümüm var dedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, bu süreçle alakalı çözümünün olduğunu ifade ederek, giderlerin belediye tarafından karşılanacağına değindi. Açıklamasında " Sevgili emeklilik yaşına takılmış (EYT'li) vatandaşlarım, bugün aday tanıtım toplantımız sebebiyle aranızda olamıyorum. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda EYT'li mağdur vatandaşlarımız için ürettiğimiz projeleri gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızın sağlık yardımından faydalanabilmeleri için belediye olarak ücretsiz destek verecek, süreç boyunca GSS borçlarını karşılayacağız. Huzurlu, bereketli, mutlu insanların yaşadığı bir Ankara için geliyoruz.  " ifadelerini kullandı.

Tüm EYT haberleri ve son dakika gelişmelerini ilk siz öğrenmek için isinolsa.com mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da EYT haberlerini ve toplantılarını takip etmek için tıklayınız.